Zeeland kleurt oranje voor Orange the World

De Roosevelt Foundation sluit zich (net als voorgaande jaren) aan bij de internationale campagne Orange the World. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen.

Diverse gebouwen in de wereld worden door oranje licht uitgelicht als steunbeteuging. In Zeeland kleurt onder andere de Abdij in Middelburg oranje. Daarnaast was er vandaag op de Markt in Middelburg een stil protest door University College Roosevelt (UCR). Hierover lees je meer op: https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/131376/Zwijgen-is-niet-instemmen-stilteprotest-tegen-seksuele-intimidatie-in-Middelburg.

 

16 days of Action

Aan de Orange the World campagne doen meer dan honderd landen mee. De aftrap is op 25 november en eindigt op 10 december, de dag die ook bekend staat als de Dag van de Rechten van de Mens. Deze dagen worden de '16 Days of Action' genoemd.

De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Internationaal kleurden eerder bijvoorbeeld Times Square, de Niagara Falls en de Brandenburger Tor al oranje. Zo laten overheden zien dat zij de strijd tegen geweld steunen.

Meer weten?

Een kaart van Nederland met de volledige lijst van deelnemende gemeenten en provincies is te vinden op de website: www.orangetheworld.nl. Ook zijn daar de activiteiten van maatschappelijke organisaties rond the Orange the World campagne opgenomen.

Terug naar overzicht