Ceremonies

Vanaf 1982 worden in de even jaren de Four Freedoms Awards in Middelburg uitgereikt. In de oneven jaren in New York door het Franklin and Eleanor Roosevelt Institute.

Meet-up

Sinds 2020 wordt naast de ceremonie ook een Four Freedoms Meet-up georganiseerd. Het doel van de Meet-up is om jongeren aan te moedigen na te denken over wat de vier vrijheden en het gedachtegoed van de Roosevelts voor hen betekent.

Laureaten

De Four Freedoms Awards worden uitgereikt aan vrijheidsstrijders, ook wel laureaten genoemd. Sinds 1982 hebben onder andere John F. Kennedy en Nelson Mandela een medal ontvangen.

Presenters

Aan elke laureaat is een Nederlandse presenter verbonden die de award uitreikt. Stuk voor stuk personen die zich op hun eigen manier verbonden voelen met het gedachtengoed van Franklin Delano Roosevelt en het werk van de laureaat.

Over de Roosevelt Foundation

In 1982 werd de Roosevelt Foundation opgericht om de Four Freedoms Awards ceremonie in de even jaren te organiseren. De Foundation werkt daarbij veel samen met het Franklin and Eleanor Roosevelt Institute in Hyde Park, New York. Wij vinden het belangrijk om jong en oud aan te moedigen om het gedachtegoed van Franklin en Eleanor Roosevelt levend te houden.

Lees meer