Over de Roosevelt Foundation

In 1982 werd de Roosevelt Foundation opgericht om de Four Freedoms Awards ceremonie in de even jaren te organiseren. De Foundation werkt daarbij veel samen met het Franklin and Eleanor Roosevelt Institute in Hyde Park, New York. Wij vinden het belangrijk om jong en oud aan te moedigen om het gedachtegoed van Franklin en Eleanor Roosevelt levend te houden. Tijdens de ceremonie worden de Four Freedoms Awards uitgereikt in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Personen of organisaties die zich inzetten voor de vier vrijheden ontvangen een award. Vrij vertaald naar het Nederlands zijn dit de awards voor vrijheid van meningsuiting, godsdienstvrijheid, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van vrees.

Stichting Vrijheidscolleges organiseert de Four Freedoms Meet-up in opdracht van de Roosevelt Foundation. De Meet-up is een talkshow en vindt direct na de uitreiking plaats. Het doel van de Meet-up is om jongeren aan te moedigen na te denken over wat de vier vrijheden en het gedachtegoed van de Roosevelts voor hen betekent.

Voordracht en selectie van kandidaten

Iedereen kan een voordracht voor een Four Freedoms Award doen. Voor een geschikte voordracht is het van belang dat de verdiensten van de voorgedragen persoon of organisatie op het gebied van (een van) de Vier Vrijheden worden aangetoond. De namen van de voorgedragen personen of organisaties worden niet openbaar gemaakt.

Het bestuur van de Roosevelt Foundation is verantwoordelijk voor de selectie van de kandidaten en de keuze voor de Four Freedoms Awards laureaten ten behoeve van de uitreiking van de Four Freedoms Awards in Middelburg. Het bestuur bestaat uit tenminste drie en ten hoogste negen leden, die worden benoemd door het bestuur zelf, en wordt voorgezeten door de commissaris van de Koning in Zeeland.

Meer info en voordracht insturen

Het bestuur van de Roosevelt Foundation

Bestuurslid Han Polman
Voorzitter

Han Polman

Lees meer
Bestuurslid Wilmy Nevels-Gouverneur
Directeur

Wilmy Nevels-Gouverneur

Lees meer
Bestuurslid Hans Rijkse
Penningmeester

Hans Rijkse

Lees meer
Bestuurslid Barbara Oomen

Barbara Oomen

Lees meer
Bestuurslid Marieke van Schaik

Marieke van Schaik

Lees meer
Bestuurslid Simone Weimans

Simone Weimans

Lees meer
Bestuurslid Loes Mulder

Loes Mulder

Lees meer
Ali Remmelts

Ali Remmelts

Lees meer
Anton van Beek

Anton van Beek

Lees meer

Adviseurs

De Roosevelt Foundation kent naast haar bestuursleden ook enkele (bijzondere) adviseurs.

Adviseurs

Paul Huijts - SG Ministerie van Buitenlandse Zaken

Dick Schoof - SG Ministerie van Justitie en Veiligheid

Christoffer Jonker - Directeur Kabinet van de Koning

Jonne Arnoldussen - Managing Director Nationale Postcode Loterij

Dick Boer -  Commissaris bij diverse bedrijven

Pauline van der Meer Mohr - Commissaris bij diverse bedrijven

Bijzondere adviseurs

Lard Friese - CEO AEGON Ltd.

Hans Wijers - Lid van de Raad van Commissarissen Hal Holding

Raja Felgata - Media ondernemer

Justina Alders-Sheya – Fund Manager bij Triodos Investment Management

Partners

NPL2024

Nationale Postcode Loterij

De Four Freedoms Awards en de Nationale Postcode Loterij zijn een dreamteam. De droom van Franklin D. Roosevelt over de Four Freedoms sluit nauw aan bij de idealen van de Nationale Postcode Loterij. De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.  Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen ruim 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is 8 miljard euro aan mens en natuur geschonken.

Logo Provincie Zeeland

Provincie Zeeland

De Provincie Zeeland is gastheer van de uitreiking van de Four Freedoms Awards. De Provincie wil op deze manier mensen inspireren invulling te geven aan de Vier Vrijheden.

Logo North Sea Port

North Sea Port

Vrijheid zou voor alle mensen vanzelfsprekend moeten zijn. Voor een internationale haven als North Sea Port betekent dit dialoog, samenwerking en verbondenheid. Het gedachtegoed van Franklin en Eleanor Roosevelt is van cruciale betekenis. Alleen samen kunnen we strijden voor de vrijheid. North Sea Port hecht daarom veel belang aan ons partnerschap met de Four Freedom Awards.

Aegon 24

AEGON

Aegon is een internationale financiële dienstverlener waarvan de verschillende bedrijfsonderdelen één gezamenlijke doelstelling delen: mensen te helpen het beste uit hun leven te halen. Dit is alleen mogelijk als iedereen de fundamentele vrijheden geniet die Franklin D. Roosevelt in 1941 zo treffend verwoordde: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van angst. Deze vrijheden zijn cruciaal en van alle tijden. De Roosevelt Foundation houdt de vier vrijheden in ere door personen in de schijnwerpers te zetten die vandaag de dag, onvermoeibaar deze vrijheden verdedigen.

ABN AMRO 24

ABN AMRO Bank

Bij ABN AMRO hebben we een duidelijke purpose: Banking for better, for generations to come. Het is ons kompas bij alles wat we doen. Samen met onze klanten gaan we de uitdagingen van onze tijd aan en geven we vorm aan de toekomst. Het partnership met De Roosevelt Foundation sluit hier naadloos bij aan. Zij brengen het gedachtegoed van Franklin en Eleanor Roosevelt en de boodschap van de vier vrijheden breed onder de aandacht, ook bij jongeren, de toekomstige generaties en zetten zich actief in om de vrijheden te koesteren.

De Hoop 24

De Hoop

De vier vrijheden zijn van cruciaal belang binnen onze samenleving, want helaas is vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het gedachtengoed van Franklin en Eleanor Roosevelt verdient dan ook onze betrokkenheid en wij vinden het belangrijk dat hun verhaal verder wordt verteld. Daarom draagt De Hoop Terneuzen met trots en overtuiging de Four Freedoms Awards een warm hart toe. 

Verbrugge 2024

Verbrugge International B.V.

Helaas is vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend. Verbrugge International vindt het dan ook zeer belangrijk om een bijdrage te leveren aan de Roosevelt Foundation om het gedachtegoed van Franklin en Eleanor Roosevelt en de vier vrijheden onder de aandacht te brengen in onze samenleving.

DOW 24

Dow Benelux B.V.

Dow Benelux is met ruim 4500 medewerkers en meer dan 50 nationaliteiten een zeer diverse organisatie. Waar focus op diversiteit en inclusie enorm belangrijk is. Als grootste werkgever in Zeeland zijn nauwe relaties met de omgeving van cruciaal belang. Via een actief sponsor en donatiebeleid draagt Dow graag bij aan lokale en regionale projecten.

Logo H4A

H4A (Holding de Vier Ambachten)

H4A (Holding de Vier Ambachten) voelt zich sterk verbonden met de samenleving en draagt op diverse manieren hieraan bij, zoals via sponsoring. Als trotse partner van de Four Freedoms Awards ondersteunen we verschillende initiatieven die vrijheid bevorderen, waar ter wereld ook. Vrijheid is één van de kernwaarden in onze samenleving. Daar staan we volledig achter!

VFonds kleur

Vfonds

Nog altijd vormt het gedachtegoed van Franklin D. Roosevelt een inspiratiebron voor velen. Vfonds steunt de Four Freedoms Awards, omdat dit inspirerende gedachtegoed over de Vier Vrijheden hiermee levend wordt gehouden en een inspiratiebron blijft. Het kunnen leven in vrede en vrijheid is namelijk geen vanzelfsprekendheid. Het programma sluit naadloos aan bij de doelstellingen van vfonds om projecten de subsidiëren die verschillende generaties inspireren en motiveren om, vanuit de lessen getrokken uit oorlog en conflict, actief bij te dragen aan een sterke democratische rechtsstaat en een vreedzame samenleving.

Jaarrekeningen en officiële documenten

De Roosevelt Foundation heeft een ANBI-status. Dat betekent dat we volgens de Nederlandse Belastingdienst voldoen aan alle eisen van een goed doel. Omdat de Roosevelt Foundation een ANBI-status heeft, zijn we verplicht om elk jaar een verkorte samenvatting van de jaarrekening op onze website te plaatsen. Op de website van de Belastingdienst vindt u alle eisen waaraan wij voldoen.