This is...

"In mijn werk ben ik over de hele wereld zoveel mensen tegengekomen voor wie vrijheid niet vanzelfsprekend is. We moeten onze vrijheid, koesteren, waarderen en beschermen."

Marieke is algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis. Het Rode Kruis verleent hulp in Nederland, bij bijvoorbeeld de COVID-19 pandemie en bij de opvang van vluchtelingen. Het Nederlandse Rode Kruis is onderdeel van het internationale Rode Kruis netwerk. Dat betekent dat ze in verschillende landen actief zijn bij het voorkomen en bestrijden van rampen. Dit gebeurt in samenwerking met de lokale Rode Kruisverenigingen en het internationale Rode Kruis.

Marieke werd bestuurslid omdat ze de aandacht die de Roosevelt Foundation kan geven met de Four Freedoms Awards aan moedige mensen overal ter wereld erg waardeert. Tijdens de ceremonies in Middelburg voelde ze wat onvrijheid met mensen doet. Daarom vond Marieke de online bijdrage van Maria Ressa in 2020 heel aangrijpend. De moed die Maria toont terwijl zij persoonlijk wordt aangevallen is ongelooflijk.

Marieke van Schaik
Bestuurslid Marieke van Schaik
Bestuurslid sinds
01/01/2020

Andere bestuursleden

Bestuurslid Han Polman
Voorzitter

Han Polman

Lees meer
Bestuurslid Wilmy Nevels-Gouverneur
Directeur

Wilmy Nevels-Gouverneur

Lees meer
Bestuurslid Hans Rijkse
Penningmeester

Hans Rijkse

Lees meer
Bestuurslid Barbara Oomen

Barbara Oomen

Lees meer
Bestuurslid Simone Weimans

Simone Weimans

Lees meer
Bestuurslid Loes Mulder

Loes Mulder

Lees meer