This is...

"Waarom is zuurstof belangrijk? Om te kunnen ademhalen en leven. Voor vrijheid geldt hetzelfde. De vrijheid om jezelf te zijn, je uit te mogen spreken- zonder dat is het leven verstikkend."

Tot 1 januari 2023 is Mulder Secretaris-Generaal bij het ministerie van SZW. Eerder was ze onder andere verantwoordelijk voor immigratie. Sinds haar studie internationale organisaties richt ze zicht op vraagstukken die gaan over de verdeling van veiligheid en welvaart - internationaal en nationaal -. Lidmaatschap van het bestuur van de Roosevelt Foundation sluit daar bij aan, de Four Freedoms gaan precies daarover.

Mulders mooiste herinnering aan de eerste ceremonie die ze bijwoonde, was de avond voor de uitreiking in combinatie met de ceremonie zelf. Enkele laureaten oefenden de avond van tevoren, na het diner, hun speech. "Ze wilden het goed doen in die zaal vol gasten, maar ze vonden het spannend. Tijdens hun speeches gedurende de formele ceremonie was hun kracht zichtbaar. Alle gasten in de zaal voelden: wauw, wat zijn ze indrukwekkend. En tijdens de lunch moesten we allemaal ons best doen om te bedenken in welke opzichten wij maatschappelijk een bijdrage kunnen leveren, die in de buurt komt van deze helden. Fijne, bescheiden mensen en zo krachtig tegelijkertijd. Indrukwekkend."

Loes Mulder
Bestuurslid Loes Mulder
Bestuurslid sinds
01/01/2022

Andere bestuursleden

Bestuurslid Han Polman
Voorzitter

Han Polman

Lees meer
Bestuurslid Wilmy Nevels-Gouverneur
Directeur

Wilmy Nevels-Gouverneur

Lees meer
Bestuurslid Hans Rijkse
Penningmeester

Hans Rijkse

Lees meer
Bestuurslid Barbara Oomen

Barbara Oomen

Lees meer
Bestuurslid Marieke van Schaik

Marieke van Schaik

Lees meer
Bestuurslid Simone Weimans

Simone Weimans

Lees meer