This is...

“In mijn werk krijg ik door onze berichtgeving dagelijks te maken met voorbeeld van wat onvrijheid met mensen doet. En hoe zij bloeien wanneer ze in vrijheid kunnen leven en werken.”

Simone werkt sinds 2011 als presentator bij de NOS. Naast de journaals is ze te zien in andere NOS-programma’s zoals de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen, het Bevrijdingsdagconcert en de slavernijherdenking op 1 juli. Iedere vrijdagavond presenteert Simone voor de NOS Met het Oog op Morgen. Tot 2013 werkte ze bij de VARA als redacteur, verslaggever en presentator in vele radioprogramma’s. In 2022 was Simone juryvoorzitter van de Carla Atzema Soroptimistenprijs voor journalistieke projecten en jurylid van de Taalheldenprijs van Stichting Lezen en Schrijven. Daarnaast is Simone lid van de Raad van Toezicht van muziektheatercollectief Orkater en bestuurslid van toneelgezelschap Well Made Productions.

Als bestuurslid kan Simone helpen door mensen die soms met gevaar voor eigen leven strijden voor hun rechten en vrijheden op de voorgrond te zetten. Hiermee vraagt ze aandacht voor mensenrechtenschendingen wereldwijd. Tijdens de COVID-19 pandemie reikte Simone de Four Freedoms Award digitaal uit aan Maria Ressa. Dat vond ze een grote eer, omdat Ressa een voorbeeld is voor velen en haarzelf.

Simone Weimans
Bestuurslid Simone Weimans
Bestuurslid sinds
01/01/2022

Andere bestuursleden

Bestuurslid Han Polman
Voorzitter

Han Polman

Lees meer
Bestuurslid Wilmy Nevels-Gouverneur
Directeur

Wilmy Nevels-Gouverneur

Lees meer
Bestuurslid Hans Rijkse
Penningmeester

Hans Rijkse

Lees meer
Bestuurslid Barbara Oomen

Barbara Oomen

Lees meer
Bestuurslid Marieke van Schaik

Marieke van Schaik

Lees meer
Bestuurslid Loes Mulder

Loes Mulder

Lees meer