Four Freedoms Meet-up 2024

De Roosevelt Foundation organiseert samen met Stichting Vrijheidscolleges sinds 2020 de Four Freedoms Awards Meet-up. Op donderdag 11 april gaan ruim vierhonderd jongeren in de Nieuwe Kerk in Middelburg in gesprek over vrijheid met Four Freedoms Award-ontvangers van over de hele wereld. Tijdens dit gesprek staan de Four Freedoms van Roosevelt centraal.

Meet-up Mai Khoi

Jongeren in gesprek

Tijdens deze editie kunnen jongeren in gesprek met internationale voorvechters van vrijheid, die eerder op de dag de Four Freedoms Awards in ontvangst nemen: Mykolo Kuleba (directeur van hulporganisatie Save Ukraine), Eliot Higgins (oprichter van onderzoekscollectief Bellingcat), Zumretay Arkin (advocaat namens World Uyghur Congress, dat zich inzet voor de Oeigoerse gemeenschap in China), Sônia Guajajara (minister van Inheemse Zaken in Brazilië) en Grace Forrest (oprichter van Walk Free, dat zich verzet tegen moderne slavernij). Ook kunnen zij vragen stellen aan journalist Derk Sauer en activist Melati Wijsen, die de verbinding leggen met de Nederlandse context en belevingswereld van jongeren. De presentatie is in handen van Ikenna Azuike. 

Four Freedoms Meet-up

Roosevelts woorden zijn nog steeds actueel: ook vandaag de dag zijn deze vormen van vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom organiseren de Vrijheidscolleges en de Roosevelt Foundation jaarlijks de Four Freedoms Meet-up. Tijdens deze bijeenkomst gaan jongeren in gesprek met bekende Vrijheidssprekers over wat vrijheid voor ons allemaal betekent en hoe je daar zelf aan kunt bijdragen. Dit jaar vindt deze bijeenkomst plaats op donderdag 11 april van 15.00 tot 16.30 uur in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Daaropvolgend vindt ook dit jaar het scholenprogramma Four Freedoms in de klas plaats, waarbij studenten en leerlingen op een leerzame en toegankelijke manier uitgelegd krijgen waar de Four Freedoms van Roosevelt voor staan.

Klik hier om je aan te melden voor de Meet-up. 

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix bij uitreiking Four Freedoms Awards 2024

14 maart 2024

Generaties verbonden in strijd voor mensenrechten

29 februari 2024

Vijf vrijheidsstrijders gelauwerd bij Four Freedoms Awards 2024

31 januari 2024