Four Freedoms Awards Ceremony in New York

Op zaterdag 23 september 2023 werden de Four Freedoms Awards uitgereikt in Hyde Park, New York. In het Franklin D. Roosevelt Presidential Library and Museum werden de awards uitgereikt aan vijf laureaten waaronder emerita-voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi. Een delegatie van de Roosevelt Foundation was aanwezig bij de ceremonie.

Pelosi, Polman en Brandenbarg

Commissaris van de Koning in Zeeland en voorzitter van de Roosevelt Foundation Han Polman:

‘Tijdens de uitreiking van de Four Freedoms Awards, door het Roosevelt Institute in Hyde Park, staan wij stil bij het belang van mensenrechten en de vier vrijheden van Franklin D. Roosevelt als moreel kompas in ons dagelijks leven. Dit bezoek draag bij aan een versterking van de relaties met onze Amerikaanse partners en aan de verwezenlijking van onze ambities.’

Elk jaar eren de Roosevelt Foundation en het Roosevelt Institute personen en organisaties die blijk hebben gegeven van een toewijding aan de idealen en principes die de vier vrijheden vertegenwoordigen. Dit jaar reikte de Roosevelt Institute de awards uit. Voorzitter van de Roosevelt Institute is Anne Eleanor Roosevelt, kleindochter van Franklin D. Roosevelt.

De Four Freedoms Awards Ceremony is te bekijken via: 2023 Four Freedoms Awards - Roosevelt Institute

Laureaten 2023

Nancy Pelosi - Freedom medal

Nancy Pelosi, emerita-voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, zal worden geëerd met de award voor haar levenslange dienstbaarheid aan de Verenigde Staten. Als eerste vrouwelijke voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, heeft ze talloze vrouwen en meisjes in het hele land geïnspireerd, het politieke landschap in de Verenigde Staten mede gevormd en een blijvende impact achtergelaten.

Nancy Pelosi
 

Tracie Hall - Award voor de vrijheid van meningsuiting

Tracie Hall, uitvoerend directeur van de American Library Association, zal worden geëerd voor haar inzet voor de ontwikkeling, promotie en verbetering van bibliotheken, waarmee zij een belangrijke bijdrage levert aan de alfabetisering en aan de gelijke toegang tot informatie voor iedereen.

Tracie Hall
 

Dr. Walter Earl Fluker – Award voor de vrijheid van godsdienst

Dr. Walter Earl Fluker, emeritus hoogleraar ethisch leiderschap aan de Boston University en hoogleraar spiritualiteit, ethiek en leiderschap aan de Emory University, Candler School of Theology, zal worden geëerd voor het voortzetten van het werk van Dr. Martin Luther King en Howard Thurman en de begeleiding van studenten bij de ethische vragen in onze huidige tijd.

Dr. Walter Earl Fluker
 

Ady Barkan – Award voor de vrijwaring van gebrek

Ady Barkan, bedenker van de Fed Up-campagne en oprichter en mede-uitvoerend directeur van Be A Hero, zal worden geëerd voor zijn strijd voor een meer rechtvaardige, voor iedereen toegankelijke gezondheidszorg in de Verenigde Staten.

Ady Barkan
 

Bennie Thompson – Award voor de vrijwaring van vrees

Bennie Thompson, vertegenwoordiger van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, zal worden geëerd voor zijn leiderschapskwaliteiten en moed als voorzitter van de commissie die de Capitoolbestorming van 6 januari in de Verenigde Staten onderzoekt.

Bennie Thompson
 

In beeld

FDR Library
Groepsfoto
Zeeland Lunch
Roosevelt Island

Generaties verbonden in strijd voor mensenrechten

29 februari 2024

Four Freedoms Meet-up 2024

26 februari 2024

Vijf vrijheidsstrijders gelauwerd bij Four Freedoms Awards 2024

31 januari 2024