Four Freedoms Meet-up 2023

De Roosevelt Foundation organiseert samen met Stichting Vrijheidscolleges sinds 2020 de Four Freedoms Awards Meet-up. In 2023 vindt de derde editie van de Meet-up plaats! Op 4 april nodigen we zo’n 400 jongeren uit om in gesprek te gaan over de vier vrijheden!

Meet-up met Sviatlana

Op 4 april aanstaande praten 400 jongeren in Middelburg over de Four Freedoms van Roosevelt en wat vrijheid anno nu betekent. Tijdens de Four Freedoms Meet-up, georganiseerd door Stichting Vrijheidscolleges en de Roosevelt Foundation, delen de bekende Nederlanders Anniek Pheifer, Jeangu Macrooy, Nanoah Struik en Katrien van de Linde hun persoonlijke visie en verhalen over vrijheid met jongeren. Presentator Sander de Kramer gaat met de vier Vrijheidssprekers en 400 jongeren uit heel Zeeland in gesprek over diverse thema’s binnen vrijheid. Mensenrechten, gender, klimaat en het slavernijverleden staan centraal tijdens deze editie.

Anniek Pheifer gaat in op de klimaatcrisis en de ernst daarvan. Jeangu Macrooy vertelt zijn persoonlijke verhaal over de impact die het Nederlandse slavernijverleden nog steeds heeft voor veel mensen van kleur vandaag de dag. Gendervrijheid, identiteit en zelfbeschikking komt naar voren uit het verhaal van Nanoah Struik. Katrien van de Linde verdedigt mensenrechten wereldwijd en deelt haar verhalen vanuit haar rol als directeur van Human Rights Watch tijdens een interview met moderator Sander de Kramer (beiden oud-laureaten van de Four Freedoms Awards).

Direct in actie

In de middag gaan alle aanwezige jongeren in samenwerking met Stichting Young Impact direct impact maken door in actie te komen voor een thema dat zij belangrijk vinden aan de hand van themalessen en vrijheid-challenges. Voorbeelden van de challenges zijn een opruimactie in de buurt, een inzameling voor Kledingbank Zeeland en het maken van kleurrijke tassen over de thema's gender en diversiteit.

Meer info en aanmelden.

Generaties verbonden in strijd voor mensenrechten

29 februari 2024

Four Freedoms Meet-up 2024

26 februari 2024

Vijf vrijheidsstrijders gelauwerd bij Four Freedoms Awards 2024

31 januari 2024