Boekpresentatie: Four Freedoms in de klas

Soms heeft een nadeel ook een voordeel. Toen de Four Freedoms Awards in 2020 vanwege corona niet doorgingen was er wel ruimte voor een alternatief: digitale gastlessen. In plaats van mooi aangekleed in de Nieuwe Kerk te zitten gaven medewerkers van de Roosevelt Foundation, het University College Roosevelt en het RIAS gastlessen op Zeeuwse scholen. Dit beviel zo goed dat de vraag kwam of het lesmateriaal niet permanent beschikbaar was.

Het antwoord hierop wordt woensdag 6 januari gepresenteerd: een boek van meer dan 100 pagina’s met gastlessen en inspiratiemateriaal op alle schoolniveaus. Het is geschreven onder leiding van Barbara Oomen, van de Roosevelt Foundation/UCR, door experts als Cees Heere, Nico Out en Lisenne Delgado.

Woensdag 6 januari om 16:00 uur zal deze boekpresentatie online plaatsvinden vanuit de prachtige ‘Four Freedoms’ zaal in de Abdij van Middelburg. Han Polman, Commissaris van de Koning en voorzitter Roosevelt Foundation zal vertellen over de bijzondere betekenis van 6 januari (het is precies 80 jaar geleden dat Roosevelt de Four Freedoms speech hield). Krijgt docente Reina van der Korput het eerste exemplaar overhandigd. Gaan docenten en beleidsmakers onder leiding van mensen als Job Cohen in gesprek over vrijheid in de klas. Vertellen leerlingen over hoe zij de gastlessen hebben ervaren. En krijgen alle aanwezigen natuurlijk een digitaal exemplaar mee. Zodat dit jaar, in de aanloop naar de Four Freedoms uitreiking, alle Zeeuwse docenten zelf les kunnen geven over de vier vrijheden.

Indien u geïnteresseerd bent dan bent u van harte welkom. Stuur dan een mail naar MUN@ucr.nl!

Terug naar overzicht