Four Freedoms Awards Ceremonie 2024

Op donderdag 11 april vindt de Four Freedoms Awards Ceremonie plaats in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Het belooft weer een mooie en indrukwekkende editie te worden. 

De International Four Freedoms Award gaat naar Save Ukraine. 

Wanneer, hoe laat, waar?
11 april 2024
11.00 uur
Organisatie door

De Four Freedoms Awards worden al meer dan veertig jaar lang toegekend aan mannen, vrouwen en organisaties, die met hun inzet en prestaties een grote toewijding hebben laten zien aan de idealen die President Franklin Delano Roosevelt in zijn historische Four Freedoms speech verkondigde. In deze speech stelde hij dat het voor het voortbestaan van een duurzame democratie noodzakelijk is dat iedereen, overal in de wereld, recht heeft op vier fundamentele mensenrechten: de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van godsdienst, de vrijwaring van gebrek en de vrijwaring van angst. Na 83 jaar hebben de woorden van Roosevelt nog niets aan waarde en belang ingeboet.

Four Freedoms Awards werden eerder uitgereikt aan vooraanstaande wereldburgers als Harry S. Truman, H.K.H. Prinses Juliana, John F. Kennedy, Nelson Mandela, J. William Fulbright, Arthur Miller, Jimmy Carter, voormalig Secretaris Generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan, Malala Yousafzai, Ruth Bader Ginsburg en dr. Angela Merkel.