Maak kennis met

Save Ukraine ontvangt de International Four Freedoms Award om haar actieve inzet en betrokkenheid bij de terugkeer van de meest kwetsbare en ontvoerde Oekraïense kinderen vanuit Rusland en bezette gebieden.

Save Ukraine evacueert tevens mensen van de frontlinies en beheert een groeiend netwerk van gemeenschapscentra dat hulp biedt bij de verwerking van aan de oorlog gerelateerde trauma’s. Deze centra spelen ook een belangrijke rol bij het verstrekken van voedsel, onderdak, medische en geestelijke gezondheidszorg.

Meer over Save Ukraine

Sinds de grootschalige invasie van Oekraïne zijn vele duizenden Oekraïense kinderen tegen hun wil ontvoerd en naar Rusland of door Rusland bezette gebieden gebracht. Daarbij werden de kinderen beroofd van hun identiteit, hun cultuur en hun vrijheden. Dit is ongekend wreed, ontwricht gezinnen en wordt door het Internationaal Strafhof in Den Haag beschouwd als een oorlogsmisdaad. Save Ukraine zet zich er met succes voor in dat de ontvoerde kinderen terugkeren en herenigd worden met hun families. Met hulp van de organisatie proberen de kinderen en hun families bij terugkeer in Oekraïne hun leven weer op te pakken.