This is...

“Vrijheid is als de lucht die wij ademen: je merkt pas hoe belangrijk het is, als het er niet meer is. Als wij die vrijheid niet hooghouden kan geen rechter of rechtbank deze redden.”

Barbara is voorzitter van de HZ University of Applied Sciences en hoogleraar mensenrechten aan de Universiteit Utrecht. Centraal in haar carrière staat de vraag hoe we mensenrechten kunnen realiseren. Eerder was Barbara Dean van het University College Roosevelt en zette zij programma’s op rond mensenrechten in het hoger onderwijs. Ook werkte Barbara vanuit het Platform Mensenrechteneducatie mee aan het lesboek ‘Four Freedoms in de Klas’ en ‘Inspiratie voor Mensenrechteneducatie’. Onderwijs is een belangrijk onderdeel binnen de Roosevelt Foundation. 

De eerste Four Freedoms ceremonie en de ceremonies die volgden maakten diepe indruk op Barbara. Het meest bepalend voor haar leven was de ontmoeting met Christiane Figueres. Figueres ontving de International Four Freedoms Award in 2018 voor haar rol als bemiddelaar bij het Klimaatakkoord van Parijs. Hoe een mens het verschil kan maken is volgens Barbara waar het om gaat bij de Four Freedoms Awards.

Barbara Oomen
Bestuurslid Barbara Oomen
Bestuurslid sinds
01/01/2018

Andere bestuursleden

Bestuurslid Han Polman
Voorzitter

Han Polman

Lees meer
Bestuurslid Wilmy Nevels-Gouverneur
Directeur

Wilmy Nevels-Gouverneur

Lees meer
Bestuurslid Hans Rijkse
Penningmeester

Hans Rijkse

Lees meer
Bestuurslid Marieke van Schaik

Marieke van Schaik

Lees meer
Bestuurslid Simone Weimans

Simone Weimans

Lees meer
Bestuurslid Loes Mulder

Loes Mulder

Lees meer