Maak kennis met

Minister-president Mark Rutte reikt de International Four Freedoms Award (IFFA) uit aan Save Ukraine, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet om ontvoerde Oekraïense kinderen vanuit Rusland en bezette gebieden terug te brengen naar Oekraïne.

Mark Rutte: “Elke dag worden onschuldige mensen in Oekraïne slachtoffer van bruut oorlogsgeweld. Ook kinderen, de meest kwetsbare groep. Sinds het begin van deze afschuwelijke oorlog zijn duizenden Oekraïense kinderen ontvoerd naar Rusland en door Rusland bezette gebieden. De Oekraïense liefdadigheidsinstelling Save Ukraine zet zich in om deze kinderen terug naar huis te brengen. Om hen te herenigen met hun ouders, familie en dierbaren. Om heel te maken wat zo ernstig verwond is. Ik ben dan ook ongelooflijk trots dat ik de Internationale Four Freedoms Award 2024 mag uitreiken aan Save Ukraine.”

De International Four Freedoms Awards wordt al een aantal jaren door minister president Mark Rutte uitgereikt.

In 2016 reikte hij de award uit aan Angela Merkel.

In 2021 reikte hij de award uit aan de Verenigde Naties.

In 2022 reikte hij de award uit aan Sviatlana Tsikhanouskaya. Volgens minister-president Rutte is zij niet alleen een inspiratiebron voor het volk van Belarus, maar ook een voorbeeld voor de wereld. “De award is een erkenning voor uw werk in Belarus en een steun voor de strijd voor democratie overal ter wereld. U bent een baken van hoop.”

Speech van Mark Rutte over Sviatlana Tsikhanouskaya

Speech van Mark Rutte over de Verenigde Naties

Citation Angela Merkel