Maak kennis met

In 1998 nam Chris Cramer als president van CNN-international de Freedom of Speech Award in ontvangst. Cable News Network (CNN) kreeg de award voor de berichtgeving over ernstige overtredingen van de vrede en democratie. CNN bericht vaak over het werk van de Verenigde Naties (VN) voor de rechten van de mens, bestrijding van armoede, het vluchtelingenbeleid, conflictbeheersing en het onder controle houden van geweld.

Meer over CNN

Ted Turner richtte als oprichter van de United Nations Foundation CNN op. Het grote team van goede journalisten en een groot netwerk van correspondenten maakten CNN groot. Tegenwoordig bestaat het team uit ruim vierduizend medewerkers. Sinds 1980 is CNN een begrip in medialand geworden. Honderden miljoenen mensen volgen wereldwijd het 24-uursnieuws. Dat doen zij via kabel- en satellietzenders, websites, radiostations en out-of-home networks.

Het doel van CNN zoals Turner dat zag was neutraal nieuws, zonder direct mede- of tegenstanders. Om deze reden heeft CNN veel verwijten gekregen. Zo zou het zich teveel laten beïnvloeden door overheden en te Amerikaans zijn. Daarom heeft CNN een regionaal netwerk opgezet, om de belangstelling vanuit de rest van de wereld te vergroten. 

Andere laureaten uit 1998

Mary Robinson
Mary Robinson
International Four Freedoms Award

Mary Robinson

The most rev’d Desmond Tutu
The most rev’d Desmond Tutu
Freedom of Worship Award

The most rev’d Desmond Tutu

Stéphane Hessel
Stéphane Hessel
Freedom from Want Award

Stéphane Hessel

Free the children
Free the children
Freedom from Fear Award

Free the children

Kom in contact met Free the Children