Maak kennis met

Lian Gogali ontvangt de award voor haar moedige en vastberaden inzet voor interreligieuze dialoog en godsdienstvrijheid in het door conflict verscheurde gebied Poso, Centraal-Sulawesi, Indonesië. Gogali begon op haar eigen veranda het Mosintuwu Institute for Women. Dit instituut is begonnen als een vrouwenschool voor vredesstudies en leidt vrouwelijke slachtoffers van het Poso-conflict op tot vredestichters en aanjagers van verandering. Na een opleiding kiezen de vrouwen, met verschillende etnische en religieuze achtergronden, vaak voor een actieve rol in hun dorp en de samenleving. Het verhaal van Gogali en het Mosintuwu Insitute laat zien hoe één individu het verschil kan maken en het leven van velen positief kan beïnvloeden.

Freedom of Worship Award
Lian Gogali
Lian Gogali

Meer over Lian Gogali

Gogali begon op haar eigen veranda het Mosintuwu Institute for Women. Dit instituut is begonnen als een vrouwenschool voor vredesstudies en leidt vrouwelijke slachtoffers van het Poso-conflict op tot vredestichters en aanjagers van verandering. Na een opleiding kiezen de vrouwen, met verschillende etnische en religieuze achtergronden, vaak voor een actieve rol in hun dorp en de samenleving.

Het verhaal van Gogali en het Mosintuwu Insitute laat zien hoe één individu het verschil kan maken en het leven van velen positief kan beïnvloeden.

Speech van Lian Gogali

Presenter

De Freedom of Worship Award is door Jacobine Geel aan Lian Gogali overhandigd.

Jacobine Geel: “Het is mij een grote eer om deze bijzondere onderscheiding uit te reiken aan Lian Gogali. Haar inzet om juist via vrouwen te proberen conflicten te beslechten tussen groepen met een verschillende religieuze achtergrond spreekt me erg aan.” 

Jacobine Geel
Jacobine Geel

Andere laureaten uit 2022

Sviatlana Tsikhanouskaya
Sviatlana Tsikhanouskaya
International Four Freedoms Award

Sviatlana Tsikhanouskaya

Mai Khoi Do Nguyen
Mai Khoi Do Nguyen
Freedom of Speech Award

Mai Khoi Do Nguyen

Nice Nailantei Leng’ete
Nice Nailantei Leng’ete
Freedom from Want Award

Nice Nailantei Leng’ete

Unikuir
Unikuir
Freedom from Fear Award

ÜniKuir