Roosevelt Four Freedoms Awards

Als signaal dat we moeten blijven strijden voor essentiële vrijheden van de mens, worden jaarlijks de Four Freedoms Awards uitgereikt. De awards worden uitgereikt aan personen of organisaties die zich sterk hebben gemaakt voor de Four Freedoms die Franklin Roosevelt verkondigde in zijn historische speech voor het Amerikaanse congres op 6 januari 1941.

De uitreiking van de Four Freedoms Awards is een traditie, waarmee het Franklin and Elanor Roosevelt Institute in New York in 1950 is begonnen. De voorouders van Roosevelt waren afkomstig uit het Zeeuwse Oud-Vossemeer. Vanaf 1982 vindt de uitreiking daarom internationaal plaats in samenwerking met de Roosevelt Foundation in Zeeland. De Roosevelt Foundation in Middelburg en het Franklin and Eleanor Roosevelt Institute in New York willen mensen inspireren om dit gedachtegoed in leven te houden, overal ter wereld. De Four Freedoms Awards worden in even jaren in Middelburg uitgereikt, in oneven jaren in New York.

De Four Freedoms Awards zijn al uitgereikt aan gerenommeerde personen, waaronder Harry S. Truman, H.K.H. Prinses Juliana der Nederlanden, John F. Kennedy, Nelson Mandela, Dalai Lama, Kofi Annan, J. William Fulbright, Arthur Miller, Desmond Tutu, Jimmy Carter, Malala Yousafzai en Angela Merkel. De laureaten vanaf 1982 die hun award in ontvangst namen in Middelburg, staan op onze website.

In 2018 vindt de uitreiking plaats op woensdag 16 mei in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Onder het toeziend oog van 600 genodigden zullen de Four Freedoms Awards Laureaten hun onderscheiding in ontvangst nemen.

Hoofdsponsors van de Four Freedoms Awards