Meet-up 23

De Roosevelt Foundation organiseert samen met Stichting Vrijheidscolleges sinds 2020 de Four Freedoms Awards Meet-up. In 2023 vond de derde editie van de Meet-up plaats! Op 4 april gingen meer dan 400 jongeren in gesprek over de vier vrijheden!

Op 4 april gingen 400 jongeren in Middelburg in gesprek over de Four Freedoms van Roosevelt en wat vrijheid anno nu betekent. Tijdens de Four Freedoms Meet-up, georganiseerd door Stichting Vrijheidscolleges en de Roosevelt Foundation, deelden de bekende Nederlanders Anniek Pheifer, Jeangu Macrooy, Nanoah Struik en Katrien van de Linde hun persoonlijke visie en verhalen over vrijheid met jongeren. Presentator Evelien Bosch ging met de vier Vrijheidssprekers en 400 jongeren uit heel Zeeland in gesprek over diverse thema’s binnen vrijheid. Mensenrechten, gender, klimaat en het slavernijverleden stonden centraal tijdens deze editie.

Anniek Pheifer ging in op de klimaatcrisis en de ernst daarvan. Jeangu Macrooy vertelde zijn persoonlijke verhaal over de impact die het Nederlandse slavernijverleden nog steeds heeft voor veel mensen van kleur vandaag de dag. Gendervrijheid, identiteit en zelfbeschikking kwam naar voren uit het verhaal van Nanoah Struik. Katrien van de Linde verdedigt mensenrechten wereldwijd en deelde haar verhalen vanuit haar rol als directeur van Human Rights Watch (oud-laureaat van de Four Freedoms Awards) tijdens een interview met moderator Evelien Bosch.

Direct in actie

In de middag gingen alle aanwezige jongeren in samenwerking met Stichting Young Impact direct impact maken door in actie te komen voor een thema dat zij belangrijk vinden aan de hand van themalessen en vrijheid-challenges. Voorbeelden van de challenges zijn een opruimactie in de buurt, een inzameling voor Kledingbank Zeeland en het maken van kleurrijke tassen over de thema's gender en diversiteit.

Impressie van de Meet-up

Foto's door Ben Houdijk. 

Han Polman tijdens de Meet-up
Zaalfoto Meet-up
Jongeren in gesprek tijdens de Meet-up
Vrijheidssprekers in gesprek tijdens de Meet-up
Podium tijdens de Meet-up
Jeangu Macrooy tijdens de Meet-up
Young Impact tijdens de Meet-up
Groepsfoto Meet-up