Uitgestelde Meet-up

Op woensdag 31 maart 2021 vond de uitreiking van de uitgestelde Four Freedoms Awards 2020 plaats aan de Filipijnse journalist Maria Ressa, presentator en wereldverbeteraar Sander de Kramer (Sunday Foundation), Religions for Peace (Azza Karam), de burgemeester van Palermo Leoluca Orlando en de Verenigde Naties (António Guterres). Aansluitend vond de, eveneens uitgestelde, Four Freedoms Meet-up plaats.

Vanwege de coronamaatregelen werd de Meet-up live uitgezonden vanuit de Nieuwe Kerk in Middelburg. Schrijver en journalist Joris Luyendijk presenteerde de Meet-up en sprekers van Vrijheidscolleges Natascha van Weezel, Simone Weimans, Massih Hutak en Joris Linssen reflecteerden op het werk van de laureaten. Ook gingen ze in gesprek met de jongeren over hun visie op vrijheid. Zij konden live vragen stellen via de chatroom.

Over de Meet-up

De Meet-up vond in 2021 voor het eerst plaats en is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de Roosevelt Foundation en Stichting Vrijheidscolleges. Samen inspireren we jong en oud om na te denken over de waarde van de Four Freedoms en het gedachtengoed van de Roosevelts. De Vrijheidscolleges organiseren naast de Meet-up ook programma’s en colleges over vrijheid op bevrijdingsfestivals, scholen en op diverse andere locaties in het land.

Demi de Randamie tijdens Meet-up 2021
Presentator Joris Luyendijk tijdens Meet-up 2021
Maria Ressa in gesprek met Isabel Provoost tijdens Meet-up 2021
Isabel Provoost op scherm tijdens Meet-up 2022
Logistieke organisatie tijdens Meet-up 2022
Rapper Cycz tijdens Meet-up 2022
Just Pallandt in gesprek met Azza Karam tijdens Meet-up 2022
Joris Luyendijk achter katheder tijdens Meet-up 2022
Overzicht van opnames Meet-up 2021