Maak kennis met

De Freedom of Worship Award werd in 2012 gegeven aan His All Holiness Archbishop Bartholomew I. Hij zette zich in voor vrede tussen de katholieke, moslim- en orthodoxe gemeenschappen in het vroegere Joegoslavië. Daarnaast hielp hij mee met maatregelen die vrede moesten brengen in de oorlog op de Balkon en het Midden-Oosten.

Freedom of Worship Award
His All Holiness Archbishop Bartholomew I

Kom in contact met Aartsbisschop Bartholomew I

Speech His All Holiness Archbishop Bartholomew I

Meer over Aartsbisschop Bartholomew I

His All Holiness Archbishop Bartholomew I werd geboren als Dimitrios Arhondonis in 1940 in Istanbul, Turkije. Hij studeerde theologie aan het Patriarchisch Theologisch Seminari op het eiland Halki. Na het behalen van zijn diploma werd Arhondonis meteen gewijd en nam hij de naam Bartholomewaan. Tussen 1961 en 1963 deed hij zijn militaire dienstplicht in het Turkse leger als reserveofficier. Bartholomew studeerde tussen 1963 en 1968 aan het Pontificaal Oriëntaals Instituut in Rome, het Oecumenisch Instituut van Bossey in Zwitserland en aan de Ludwig Maximilians Universiteit in München. In 1968 werd hij hoogleraar aan de Pontificale Gregoriaanse Universiteit in Rome. Patriarch Athenagoras I van Constantinopel wijdde Bartholomew in 1969 tot priester.

His all Holiness Archbishop Bartholomew I staat bekend als een van de belangrijkste leiders van de milieubeweging. Hij wordt de Groene Patriarch genoemd. Voor His all Holiness is het redden van onze planeet een moreel vraagstuk, en niet alleen technologisch. Hij zette zich in voor vrede met de Rooms-Katholieke Kerk, de Anglicaanse Gemeenschap en andere gemeenschappen door in gesprek te gaan. Door de inzet van His all Holiness Archbishop Bartholomew I voor vrijheid van godsdienst en mensenrechten en de vrede tussen godsdiensten wordt hij gezien als een apostel van liefde en herstel van de vrede. Dit geldt ook voor zijn werk voor internationale vrede en bescherming van het milieu.

Functies en artikelen

Aartsbisschop Bartholomew I heeft de volgende functies vervuld:

  • Diaconaat
  • Priesterschap
  • Episcopaat
  • Metropoliet

Hij is te zien in de documentaire 'Bartholomew: 30 Years of Patriarchal Ministry'.

Andere laureaten uit 2012

Luiz Inácio Lula da Silva
Luiz Inácio Lula da Silva
International Four Freedoms Award

Luiz Inácio Lula da Silva

Al Jazeera
Al Jazeera
Freedom of Speech Award

Al Jazeera

Kom in contact met de organisatie

ela ramesh bhatt
ela ramesh bhatt
Freedom from Want Award

Ela Ramesh Bhatt

Kom in contact met SEWA; de vakbond die Ela oprichtte

Hussain al-shahristani
Hussain al-shahristani
Freedom from Fear Award

Hussain al-Shahristani