Maak kennis met

Het European court of human rights ontving in 2010 de Internationale Four Freedoms Award, omdat de organisatie de vier vrijheden van Roosevelt toepast in de dagelijkse praktijk. De basis van het Europees verdrag om de rechten van de mens en belangrijke vrijheden te beschermen, bevatten het recht op een eerlijk proces en een veroordeling van discriminatie. Het Europees Hof voor Rechten van de Mens biedt mensen een toegankelijk instrument om een democratie sterker te maken en een rechtsstaat tot stand te brengen. 

Meer over European court of human rights

Het European court of human rights (Europees gerechtshof) is opgericht in 1959 in Italië. Het hoofdkantoor zit tegenwoordig in Strasbourg in Frankrijk. Bij het gerechtshof kunnen mensen, groepen, organisaties en landen een klacht indienen tegen elk van de 47 lidstaten van de Raad van Europa.

Functies en publicaties

Het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens is te vinden als document op de website van het European court of human rights.
Op de website worden boeken, video’s en documentaires gepubliceerd: https://www.echr.coe.int/pages/home.aspx?p=library/collections&c
https://www.echr.coe.int/Pages/home.aspx?p=court/videos&c

 

Andere laureaten uit 2010

Novaya Gazeta
Novaya Gazeta
Freedom of Speech Award

Novaya Gazeta

Asma Jahangir
Asma Jahangir
Freedom of Worship Award

Asma Jahangir

https://youtu.be/ZpK0vg_n_YU
https://youtu.be/ZpK0vg_n_YU
Freedom from Want Award

Maurice Strong

Gareth Evans
Gareth Evans
Freedom from Fear Award

Gareth Evans