Gedeeld Verleden

Vanaf 1 juli 2023 presenteert ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) de Kenniskast 'Gedeeld Verleden' in het Zeelandpaviljoen op de eerste verdieping van de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Naast de presentatie in de ZB, is een deel van deze collectie op 1 juli vanaf 13.00 uur ook te vinden in de Boekfiets tijdens Keti Koti Fest op het Adbijplein in Middelburg. Kom langs en ontdek alvast een deel van de collectie!

Wanneer, hoe laat, waar?
01 juli - 01 oktober 2023
Organisatie door

De Kenniskast 'Gedeeld Verleden' biedt een uitgebreide selectie boeken die het slavernij- en koloniale verleden vanuit diverse perspectieven belicht. Er is speciale aandacht voor zwarte auteurs. Fictie, non-fictie en jeugdliteratuur.

Met deze Kenniskast wil de ZB bijdragen aan het vergroten van kennis en bewustzijn over het trans-Atlantische slavernijverleden en de impact daarvan op onze huidige samenleving. Niet om een schuldvraag op te roepen, maar om samen de geschiedenis te onderzoeken, ervaringen uit te wisselen, elkaar te ontmoeten en nieuwe verhalen te creëren voor een gezamenlijke en gelijkwaardige toekomst. De Kenniskast 'Gedeeld Verleden' is ontwikkeld in samenwerking met Black Archives Amsterdam en Stichting Keti Koti Zeeland.