Welke persoon of organisatie verdient volgens u een Four Freedoms Award? Denkt u met ons mee?

In 2020 worden in Middelburg opnieuw de Four Freedoms Awards uitgereikt aan personen of organisaties die zich sterk hebben gemaakt voor de vier vrijheden van Franklin Delano Roosevelt. Han Polman, voorzitter van de Roosevelt Foundation en commissaris van de Koning in Zeeland, nodigt vanaf vandaag iedereen uit om hun kandidaat te nomineren voor een Four Freedoms Award. Iedereen kan tot 30 april 2019 een voordracht doen via de website van de Roosevelt Foundation. Hier kunt u ook meer informatie vinden over de voordracht, de voorwaarden en de selectieprocedure.

Han Polman: “Vandaag, 30 januari, is de geboortedag van Franklin Delano Roosevelt. President Roosevelt zei tijdens zijn State of the Union in 1941 dat democratie alleen tot bloei kan komen als mensen, overal ter wereld, het recht hebben op vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst en gevrijwaard zijn van gebrek en van vrees. Als signaal dat we moeten blijven strijden voor deze essentiële vrijheden van de mens, worden jaarlijks de Four Freedoms Awards uitgereikt. De awards worden in even jaren in Middelburg uitgereikt, in oneven jaren in New York. De Roosevelt Foundation en het Franklin and Eleanor Roosevelt Institute in New York werken samen aan het verspreiden van dit gedachtegoed.

Helaas lijkt het wereldbeeld op dit moment nog somberder dan ooit te voren. Het eigen ik viert hoogtij, respect voor een ander en begrip voor een afwijkend standpunt lijkt soms lastig en in sommige gevallen helemaal niet meer op te brengen. Gelukkig zijn er altijd weer lichtpuntjes in de duisternis. Gelukkig zijn er altijd nog mensen die de moed en het doorzettingsvermogen hebben om tegen de stroom in te gaan. Gelukkig zijn er mensen die zoveel om hun medemens geven dat zij hun eigen welzijn wegcijferen en zich vol toewijding inzetten om het leed van een ander te verzachten.

Welke persoon of organisatie verdient volgens u een Four Freedoms Award? Denkt u met ons mee?”

De Four Freedoms Awards zijn al uitgereikt aan onder meer Nelson Mandela, Dalai Lama, Kofi Annan, Desmond Tutu, War Child, Human Rights Watch, Malala Yousafzai en Angela Merkel. De laureaten die vanaf 1982 hun award in Middelburg in ontvangst namen, kunt u vinden op onze website.

Bekijk de video-oproep van Han Polman, voorzitter van de Roosevelt Foundation. 

 

Terug naar overzicht