Uitreiking Four Freedoms Awards verplaatst naar april 2021

De uitreiking van de Four Freedoms Awards die komende maand in Middelburg zou plaatsvinden, gaat vanwege het coronavirus niet door. Dat heeft de voorzitter van het bestuur van de Roosevelt Foundation, commissaris van de Koning Han Polman, woensdag 18 maart bekendgemaakt. Het streven is nu zowel de Four Freedoms Awards-ceremonie, het publieksevenement (de Meet Up) als de Four Freedoms Tour in april volgend jaar te houden.

Het besluit van het bestuur van de Roosevelt Foundation om de uitreiking van 14 april uit te stellen tot volgend jaar is ingegeven door de maatregelen die genomen zijn vanwege het coronavirus. Door onder andere het sluiten van de buitengrenzen van de Schengenlanden is vliegverkeer naar Nederland niet mogelijk en daardoor zal een aantal laureaten Middelburg niet kunnen bereiken.

Bovendien zijn de veiligheid en gezondheid van zowel laureaten, organisatie als publiek natuurlijk van het allergrootste belang. 

Het uitstel geldt evenzeer voor de Four Freedoms Meet Up en de Four Freedoms Tour die in samenwerking met de Stichting Vrijheidscolleges worden georganiseerd. Ook die zijn verplaatst naar volgend jaar april.

De laureaten van 2020 zijn:

  • De Verenigde Naties – International Four Freedoms Award
  • Maria Ressa – Freedom of Speech
  • Religions for Peace International – Freedom of Worship
  • Sander de Kramer – Freedom from Want
  • Leoluca Orlando – Freedom from Fear
Terug naar overzicht