Tineke Ceelen co-presenter naast Pernille La Lau bij uitreiking Freedom from Want Award

Op 24 mei reikt Pernille La Lau, ambassadeur van de Stichting Vluchteling, met co-presenter Tineke Ceelen, directeur van de Stichting Vluchteling, de Four Freedoms Award Vrijwaring van Gebruik uit aan Dr. Hawa Abdi Diblaawe. Haar dochter Dr. Deqo Aden Mohamed zal de prijs namens haar in ontvangst nemen.

Pernille LaLau is op een zeer bijzondere manier betrokken bij het werk van Stichting Vluchteling. Haar opa Gerrit Jan van Heuven Goedhart was de eerste Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties. Zijn oproep vanuit Genève om geld in te zamelen voor vluchtelingen was voor zijn vriend Cees Brouwer in Nederland aanleiding voor het openen van giro 999, en daarmee het begin van Stichting Vluchteling. Pernille LaLau reisde in 2010 naar Kenia voor een TV-reportage uit het vluchtelingenkamp Dadaab. Ze presenteerde ook meerdere evenementen van Stichting Vluchteling, waaronder de uitreiking van de naar haar opa vernoemde Van Heuven Goedhart-Penning, evenals de Van Heuven Goedhart-Lezing.

Tineke Ceelen is sinds 2003 directeur van de Stichting Vluchteling. Zij bezoekt regelmatig projecten waar de steun van de stichting naartoe gaat. Recentelijk was zij in de door geweld verscheurde Centraal Afrikaanse Republiek. Meer dan 500.000 mensen wonen in en rond oude vliegtuigen in Bangui, de hoofdstad van CAR. De omstandigheden zijn zeer ernstig. Er is onvoldoende toegang tot voedsel en schoon drinkwater. Mensen eten bladeren om te overleven. Bekijk hier het beeldverslag van de reis.

Terug naar overzicht