Rode kruis ontvangt Internationale Four Freedoms Award

Het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC) en de Internationele Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanvereniging (IFCR) krijgen op 24 mei in Middelburg de Internationale Four Freedoms Award uitgereikt.

Sinds de oprichting zetten het ICRC en de IFCR, hun leden en hun vrijwilligers, zich met hart en ziel in voor de bescherming van mensen in oorlogssituaties en mensen die het slachtoffer zijn van rampen, overal ter wereld. Ze leiden humanitaire hulpoperaties in conflictgebieden zoals Syrië. De medewerkers doen hun werk onder vaak moeilijke en gevaarlijke omstandigheden. Hun werk is van onschatbare waarde voor de wereld en past geheel in het gedachtegoed van Franklin D. Roosevelt.

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat het ICRC officieel werd opgericht en 150 jaar sinds de eerste Geneefse Conventie (1864). Dit jaar is het tevens 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon. Deze trieste oorlog, die veel slachtoffers kende, leidde tot de oprichting van de IFRC in 1919.
De International Four Freedoms Award werd eerder uitgereikt aan Nelson Mandela, Kofi Annan en President Luis Inacio Lula da Silva.

Terug naar overzicht