Primeur Message in a Bottle – Slag om de Schelde op 31 augustus 2019

Zaterdag 31 augustus is de tentoonstelling ‘Message in a Bottle – Slag om de Schelde’ voor het eerst te zien in Terneuzen. De tentoonstelling bestaat uit 12 mooie gedichten over het thema ‘Vrijheid’, geschreven door jongeren die hebben meegedaan aan de gedichtenwedstrijd. De gedichten zijn te bewonderen tussen 11.00 en 20.00 uur in de ruimte naast het horecaplein.

Kom stemmen
Deze dag mag het publiek haar stem uitbrengen op het mooiste gedicht. De drie gedichten met de meeste stemmen ontvangen de publieksprijs. Deze prijzen worden donderdag 5 september om 16.30 uur uitgereikt door gedeputeerde Harry van der Maas. Hij zal de tentoonstelling officieel openen op het Plein in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg. 

Gedichtenwedstrijd
De tentoonstelling ‘Message in a Bottle – Slag om de Schelde’ komt voort uit een gedichtenwedstrijd met het thema ‘Vrijheid’ onder scholieren van het middelbaar onderwijs. Deze jongeren hebben deelgenomen aan een workshop waarbij zij les kregen van een schrijfster en een vertegenwoordiging van het programma ‘Veteraan in de Klas’, georganiseerd door ZB. In totaal zijn er 83 gedichten ingezonden. De 12 mooiste gedichten vormen de tentoonstelling.

Coproductie
De tentoonstelling is een coproductie van verschillende kunstenaars en disciplines. Ramon de Nennie en Cor de Lange zijn verantwoordelijk voor de artistieke invulling. De illustraties bij de gedichten zijn gemaakt door Middelburgse kunstenaars, leden van het collectief Virusgrafiek: Bo de Jong, Petra Rouwendal, Jeroen Kersouw, Ramon de Nennie, Ben Vranken en Paul de Ruiter, gebruik makend van de techniek grafiek.

Dit project komt voort uit het programma Four Freedoms door het jaar heen en wordt financieel ondersteund door de Provincie Zeeland, Europe Direct en Het Bevrijdingsmuseum Zeeland.

Terug naar overzicht