Opening BAM 2020 met foto-expositie Trots op Zeeland

Twaalf Zeeuwen met Afrikaanse roots in beeld. Dit bijzondere fotoproject is ook het Zeeuwse startmoment van de Black Achievement
Month 2020. De opening vindt plaats op zaterdag 3 oktober 2020 om 16.15 uur in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Het is helaas niet meer mogelijk om u aan te melden voor de opening. Wel bent u van harte welkom om op een later tijdstip de expositie te bezoeken.

Trots op Zeeland 

Trots op Zeeland is een samenwerking van Fotoclub Mik & Klik en Stichting Slavernijmonumenten Zeeland in het kader van de Black Achievement Month. De twaalf geportretteerden vertellen in woord en beeld hoe het is om als persoon van kleur op te groeien, te leven en te werken in Zeeland. De fotoexpositie brengt een ode aan de kwaliteiten, veerkracht en expertise van de zwarte gemeenschap in onze provincie. Trots op Zeeland is nog t/m 24 oktober te bezichtigen.

Black Achievement Month

De Black Achievement Month wordt dit jaar voor de tweede keer in Zeeland georganiseerd. Door middel van exposities, debatten, lezingen, literatuur, muziek en film geeft de Black Achievement Month aandacht aan bijzondere bijdragen van personen met Afrikaanse roots aan de Nederlandse samenleving. De organisatie van de Black Achievement Month is in Zeeland in handen van ZB, Stichting Slavernijmonumenten Zeeland en Provincie Zeeland in het kader van FOUR FREEDOMS door het jaar heen. Ondanks de onzekerheden en beperkingen door de coronapandemie zijn wij alsnog met diverse Zeeuwse organisaties tot een rijk programma voor de komende maand oktober gekomen, met als doel een meer inclusieve samenleving.

Terug naar overzicht