Malala terug in Pakistan

Nobelprijswinnares, Roosevelt Four Freedoms Laureaat en kinderrechtenactiviste Malala Yousafzai is voor het eerst sinds de mislukte moordaanslag terug in Pakistan. In 2012 schoten Talibanstrijders haar daar door haar hoofd, omdat ze zich inzette voor de toegang tot onderwijs voor meisjes.

Ze zal onder andere een bezoek brengen aan premier Shahid Khaqan Abbasi. Haar komst ligt erg gevoelig. Op de Pakistaanse televisie was te zien hoe Malala met haar ouders en beveiliging aankwam in de hoofdstad Islamabad. Samen met medewerkers van haar Malala Foundation blijft ze vier dagen in Pakistan.

Ooit terug

Malala is na haar behandeling na de aanslag met haar familie in Groot-Brittannië blijven wonen. Ze kreeg in 2014 op 17-jarige leeftijd de Nobelprijs voor de Vrede en werd daarmee de jongste Nobelprijswinnaar ooit. Eveneens in 2014 ontving zij de Medal voor Freedom from Fear tijdens de Roosevelt Four Freedoms Awards.

In Engeland combineert ze haar strijd voor onderwijs voor meisjes met een studie aan de prestigieuze Britse universiteit Oxford. Naar aanleiding van haar ervaringen werd een film gemaakt ‘He named me Malala’ en een boek uitgebracht ‘I am Malala’.

Terug naar overzicht