Jongeren praten live met burgemeester Palermo en bedreigde Filipijnse journalist

Op woensdag 31 maart 2021 om 13:00 uur krijgen bijzondere vrijheidsstrijders een Four Freedoms Award, omdat zij zich met grote toewijding inzetten voor de vier vrijheden van Franklin Delano  Roosevelt. Na afloop van de uitzending van de officiële ceremonie, om 14:00 uur, gaan vier Nederlandse jongeren tijdens de Four Freedoms Meet-up live in gesprek met deze laureaten. Publiek kan live vragen stellen via de chatroom op www.FourFreedoms.nl.

Alle vier de jongeren hebben een binding met de Four Freedoms en zijn verheugd mee te doen aan de Meet-up. Student aan University College Roosevelt Demi de Randamie (21) gaat in gesprek over de Freedom from Want. Zeeuwse zangeres en rechtenstudent Isabel Provoost (21, foto) bevraagt Maria Ressa over haar Freedom of Speech. Rapper Cycz (Bram Mvambanu, 27) komt uit Middelburg en is verbonden met Freedom from Fear. Amsterdamse Just Pallandt (17) praat met Azza Karam over de Freedom of Worship.

Schrijver en journalist Joris Luyendijk presenteert de Meet-up en sprekers van Vrijheidscolleges; auteur Natascha van Weezel, journalist Simone Weimans, auteur Massih Hutak en presentator Joris Linssen, reflecteren op het werk van de laureaten. Ook gaan ze in gesprek met de vier jongeren over hun visie op vrijheid.

De Meet-up is een inhoudelijke samenwerking tussen de Roosevelt Foundation en Stichting Vrijheidscolleges. Esther Lubberding, directeur van Stichting Vrijheidscolleges: “We willen graag dat jongeren direct in gesprek kunnen met deze bijzondere mensen. Het is belangrijk dat we deze verhalen en het belang van vrijheid doorgeven aan de jongere generaties.”

Terug naar overzicht