International Conference on Human Rights Education in Middelburg

De '6th International Conference on Human Rights Education' vindt op 17, 18 en 19 december 2015 plaats in Middelburg. De conferentie wordt georganiseerd door de Roosevelt Triangle (University College Roosevelt, Roosevelt Stichting en Roosevelt Study Center), in samenwerking met Human Rights Education Associates (HREA). Op de conferentie staat mensenrechteneducatie centraal, Roosevelt's Four Freedoms zijn bij deze editie het leidende thema.

Belang van de Four Freedoms in de huidige samenleving

Roosevelt's Four Freedoms vormen de basis van de Universele verklaring van de rechten van de mens. Het kennen en onderschrijven van deze verklaring is van cruciaal belang voor de verwezenlijking ervan. De Roosevelt Triangle is daarom trots dat ze dit gerenommeerde congres in Zeeland organiseert. In de Roosevelt Triangle werken drie Zeeuwse organisaties samen: University College Roosevelt, Roosevelt Study Center en de Roosevelt Stichting. Deze organisaties maken zich, elk vanuit hun eigen doelstellingen, sterk voor het uitdragen van het belang van het gedachtengoed van president Roosevelt in de huidige samenleving. Onderwijs is daarbij van groot belang ook in Nederland is steeds meer aandacht voor de plaats van mensenrechten in het (burgerschaps)onderwijs.

Voor de conferentie worden wetenschappers uitgenodigd papers in te dienen waarin ze hun visie op Roosevelt's Four Freedoms in Education weergeven. Ook komen veel organisaties die zich sterk maken voor onderwijs over mensenrechten. Meer informatie is te vinden op de website www.ihrec2015.org.

Eerder edities van de conferentie vonden plaats in Australië, Zuid- Afrika, Polen, Taiwan en de Verenigde Staten. Hier werden steeds circa 300 deelnemers uit de hele wereld verwelkomd. 

Terug naar overzicht