HRH Prince El Hassan bin Talal van Jordanië ontvangt Four Freedoms medal Vrijheid van Godsdienst

De Four Freedoms Medal voor Vrijheid van Godsdienst wordt op 24 mei 2014 in Middelburg uitgereikt aan ZKH Prins El Hassan bin Talal van Jordanië.

ZKH heeft zich in zijn gehele werkzame leven hard gemaakt voor wederzijds begrip tussen de Islamitische en de Westerse wereld en het bevorderen van de dialoog tussen Moslims, Christenen en Joden. Hij is initiatiefnemer, oprichter en actief lid van verschillende internationale instituten die de interreligieuze dialoog en waardigheid van mensen bevorderen.

ZKH was vicevoorzitter van de Independent Commission on International Humanitarian Issues en is de huidige voorzitter van het Royal Institute for Inter-Faith Studies en de Foundation for Inter-religious and Intercultural Research and Dialogue. Hij is tevens Emeritus Voorzitter van de World Conference of Religions for Peace. In 2013 werd hij benoemd tot voorzitter van de United Nations Secretary-General’s Advisory Board on Water and Sanitation (UNSGAB).

De Four Freedoms Medal voor Vrijheid van Godsdienst werd eerder onder andere uitgereikt aan: Desmond Tutu, Teddy Kollek, Nasr H. Abu Zayd, Terry Waite, Aartsbisschop Batholomew I, Voormalig Aartsbisschop van Canterbury Lord Runcie, en Karen Armstrong.
Terug naar overzicht