Gedichtenwedstrijd Slag om de Schelde

Stadsdichter van Middelburg Anna de Bruyckere daagt de komende tijd jongeren van het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs uit om mee te doen aan de gedichtenwedstrijd ‘Message in a Bottle. Het thema is vrijheid. De 10 beste gedichten vormen een tentoonstelling tijdens het startmoment Slag om de Schelde die dit jaar in Zeeland groots wordt herdacht op 31 augustus 2019.

Workshops

Anna de Bruyckere verzorgt zes gedichtenworkshops op het Odyzee, Nehalennia, Scalda, Scheldemond College en Calvijn College Tholen. De Stadsdichter leert de jongeren technieken om een gedicht te schrijven. Een veteraan, vanuit het programma ‘Veteraan in de Klas’, vergezelt de Stadsdichter en deelt met leerlingen zijn ervaringen. Zo wordt de leerlingen bijgebracht dat vrede niet vanzelfsprekend is. De jongeren kunnen hun gedicht insturen en de 10 beste gedichten worden uiteindelijk tentoongesteld tijdens de herdenking van de Slag om de Schelde in Terneuzen.

Slag om de Schelde

Met een landelijke herdenking op 31 augustus 2019 in Terneuzen wordt herdacht dat 75 jaar geleden de slag om de Schelde heeft plaatsgevonden. De slag om de Westerschelde in 1944 is van doorslaggevend belang geweest in de strijd met Nazi-Duitsland. Tijdens de herdenking worden ruim 10.000 bezoekers verwacht.

Terug naar overzicht