Filmpremière About Freedom

Op 5 mei 2020 om 11 uur gaat een bijzondere About Freedomfilm in première: een vrijheidsgesprek van Jan Terlouw en Leila Prnjavorac met 8 studenten van 4 mbo-opleidingen. Dit uitzonderlijke keukentafelgesprek is voor het eerst volledig opgenomen via zoom vanwege de maatregelen in verband met corona. De film wordt tegelijkertijd opgenomen in 10 keukens, verspreid over Nederland.

Aanmelden kan via het Facebook event.

Via Facebook en YouTube kan iedereen bij de première zijn en live reacties geven op de film.

About Freedom

About Freedom brengt verhalen over vrijheid: van ver over de grenzen tot dichtbij huis en weet hiermee jong en oud te raken. We maken internationale short films over vrijheid, The Kitchentable Series, organiseren talkshows met live muziek en food en gaan daarbij in gesprek met alle generaties. About Freedom is onderdeel van het educatieprogramma 75 jaar Vrijheid in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei met steun van het ministerie van VWS.

Aan het programma is een educatiepakket voor het MBO gekoppeld dat gericht is op lessen binnen het vak ‘Burgerschap’. Dit pakket is ook geschikt om los van het Live Event te gebruiken.

Vorig najaar is de tour gestart langs MBO’s; bij de aftrap in Breda nam ook Koning Willem-Alexander deel aan de gesprekken met jongeren.

Meer informatie of links naar de short films vind je via de website van About Freedom.

 

Terug naar overzicht