Film by the Sea presenteert: 'He Named Me Malala'

Film by the Sea presenteert, in samenwerking met de Roosevelt Stichting, op maandag 2 november 2015 de film 'He named Me Malala'. De film start om 19.30 uur in CineCity Vlissingen. De zaal gaat om 19.00 uur open. 
 
De avond wordt geopend met korte inleidingen. Commissaris van de Koning in Zeeland Han Polman gaat in op de Four Freedoms Awards en Malala. De 13-jarige Judith Smaal uit Zierikzee leest nogmaals haar kinderlezing voor die zij schreef voor de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei 2015 in Vlissingen. Barbara Oomen, van de University College Roosevelt, geeft tot slot een korte inleiding over de betekenis van Malala voor human rights.

He Named Me Malala
Het jonge Pakistaanse meisje Malala Yousafzai werd door de Taliban door haar hoofd geschoten omdat ze zich uitsprak over educatie voor meisjes. Deze documentaire laat zien hoe Malala een wonderbaarlijke genezing doormaakt en in de jaren na de aanval zich nóg harder inzet voor gelijkheid en kinderrechten. Op 24 mei 2014 ontving Malala Yusafzai de Four Freedoms Award voor Vrijwaring van gebrek voor haar werk om meisjes een kans te geven op een goede opleiding en daarmee op zelfstandigheid.

Kaarten
Voor meer informatie en het reserveren van kaarten voor de film, kijk dan op de website van CineCity.

Terug naar overzicht