Dr. Deqo Aden Mohamed neemt Four Freedoms Award 'Vrijwaring van Gebrek' in ontvangst namens haar moeder Dr. Hawa Abdi Diblaawe

Op 24 mei ontvangt Dr. Deqo Aden Mohamed namens haar moeder, Dr Hawa Abdi Diblaawe, de Four Freedoms Award 'Vrijwaring van Gebrek'. Dr. Hawa Abdi kan vanwege haar gezondheid de reis naar Middelburg niet maken. Dr Deqo Aden werkt met haar moeder voor de Hawa Abdi Foundation (DHAF).

 

Ze is full time aan de slag in Somalië. Ze leidt in Lower Shabelle het werk in de Hawa Abdi Village en zorgt daar voor de 300 families die er hun toevlucht hebben genomen. Daarnaast heeft zij de leiding in het Dr. Hawa Abdi Ziekenhuis, waar plaats is voor 400 patiënten, bij de Waqaf Diblaawe Basisschool, een opleidingscentrum voor vrouwen en een landbouwproject. Zij zorgt ook voor de administratie van de DHAF als CEO van de organisatie in de Verenigde Staten.  

 

Dr. Deqo Aden Mohamed, geboren in Mogadishu, groeide op tussen de vluchtelingen die haar moeder opving. Ze haalde haar artsendiploma in 2000 in Moskou en werkte tot 2003 in Rusland. In haar vakanties werkte ze in de opvangkampen, waar meer dan 90.000 mensen verbleven. In 2003 kwam ze als vluchteling naar de Verenigde Staten. In 2008 werd ze genaturaliseerd.

 

Naast haar werk bezoekt Dr. Mohamed regelmatig conferenties en spreekt daar over DHAF,  het werk van haar moeder en Somalië. Recentelijk was zij gastspreker bij het World Forum on Human Rights in Brazilië.

http://www.dhaf.org/about-us/executive/

 

Terug naar overzicht