De International Four Freedoms Awards 2017

Op dinsdag 10 oktober 2017 worden in New York de International Four Freedoms Awards uitgereikt. De ceremonie vindt plaats in St. James' Church.

De Awards worden dit jaar uitgereikt aan:

Harry Belafonte
Advocate for political and humanitarian causes in the U.S. and around the world
Harry Belafonte ontvangt de Franklin D. Roosevelt Freedom Medal, de hoogste onderscheiding van het Roosevelt Institute, voor zijn jarenlange inzet voor gerechtigheid en gelijkheid in berechting voor alle Amerikanen. 

Ai-jen Poo
Director of the National Domestic Workers Alliance
Ai-jen Poo ontvangt de Franklin D. Roosevelt Freedom from Want Medal voor haar inzet voor New York’s historic Domestic Workers’ Bill of Rights in 2010.

Rev. Dr. Steve Stone & Dr. Bashar A. Shala
The Memphis Islamic Center
Rev. Dr. Steve Stone & Dr. Bashar A. Shala ontvangen de Franklin D. Roosevelt Freedom of Worship Medal voor hun moedige werk om een eenheid te creëren tussen de christelijke en islamitische gemeenschappen in Memphis, Tennessee.

Cristina Jiménez Moreta
Executive Director and Co-Founder of United We Dream
Cristina Jiménez Moreta ontvangt de Franklin D. Roosevelt Freedom from Fear Medal voor haar toewijding om de ongelijkheid en obstakels die de immigranten jongeren hebben aan te pakken en voor hen te bemiddelen om recht te zoeken voor alle immigranten. 

Dan Rather
World-renowned journalist
Dan Rather ontvangt de Franklin D. Roosevelt Freedom of Speech and Expression Medal voor zijn levenslange inzet om voor de waarheid te vechten en een van de meest gekoesterde principes van Amerika; de persvrijheid, te beschermen.

Terug naar overzicht