De ceremonie in een notendop. Volg de uitreiking via Omroep Zeeland

Op zaterdag 24 mei zendt Omroep Zeeland de uitreiking van de Four Freedoms Awards. De uitzending begint om 11 uur en brengt de hele ceremonie in beeld. In de anderhalf uur durende uitzending ziet u niet alleen hoe de laureaten hun medal omgehangen krijgen, u hoort hun inspirerende verhalen, hoe zij zich inzetten voor de vrijheid van anderen. Op zondag sendt de omroep een compilatie van de uitreiking uit.

HKH Koning Willem-Alexander en Koningin Màxima, HKH Prinses Beatrix en Prinses Margriet zullen bij de ceremonie aanwezig zijn, net als Minister-President Mark Rutte.

HKH Prinses Margriet reikt de Interanationale Four Freedoms Award uit aan de Internationale Rode Kruis organisaties. Vertegenwoordigers van deze organisaties komen hiervoor naar Middelburg. Maryam Durani ontvangt de Four Freedoms Award voor Vrijheid van meningsuiting van Ehsan Turabaz, Honorair Consul van Afghanistan.

Prins El Hassan bin Talal van Jordanië ontvangt de Four Freedoms Medal voor Vrijheid van Godsdienst. De presenter van deze Award is nog niet bekend.

Dr. Hawa Abdi Diblaawe is laureaat voor de Four Freedoms Medal vrijwaring van gebrek. Haar dochter, Dr Deqo Mohamed, zal namens haar de award in ontvangs nemen van TV-presentatrice Pernille La Lau. Malala Yousafzai krijgt de Four Freedsom Award for Freedom vrijwaring van gebrek van de band Blof.

Terug naar overzicht