Benoeming Marieke van Schaik

Marieke van Schaik (1970) is per 1 januari benoemd tot bestuurslid van de Roosevelt Foundation. Zij vult de plek op die is ontstaan door het vertrek van Rob Meines.

Marieke van Schaik is sinds september 2018 algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis. Na haar studie Politicologie (Internationale Betrekkingen) aan de Universiteit van Amsterdam was zij vanaf 1995 bij Stichting DOEN werkzaam. In 2000 maakte ze de overstap naar de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij, VriendenLoterij), waar zij in 2009 managing director werd.

De kennis en ervaring die Marieke van Schaik in haar vorige functies en huidige rol heeft opgedaan, alsmede haar brede netwerk, waren belangrijke beweegredenen om haar te benoemen in deze rol.

De Roosevelt Foundation werd opgericht in 1982 om de Four Freedoms Awards Ceremonie elk even jaar in Middelburg te organiseren. Wij werken daarbij nauw samen met de Franklin and Eleanor Roosevelt Institute in New York, en streven ernaar om jong en oud te inspireren om het gedachtegoed van Franklin en Eleanor Roosevelt levend te houden.

Wij wensen Marieke van Schaik veel succes.

Terug naar overzicht