Four Freedoms door het jaar heen.

Rondom de vier vrijheden van Franklink D. Roosevelt worden het hele jaar door evenementen georganiseerd: lezingen, concerten, tentoonstellingen. Heel verschillende dingen die één ding gemeen hebben: ze vertellen een verhaal over vrijheid. Op deze pagina zie je wat er in Zeeland gebeurt. Kom ook en laat je inspireren.

1 okt 2019

Zeeuws Archief
Slavenhandel en slavernij – archief en monument 09:00 - 17:00 h.

Slavenhandel en slavernij – archief en monument

Zeeuws Archief
09:00 - 17:00 h.

Voor het voortgezet- en middelbaarberoepsonderwijs organiseert het Zeeuws Archief een speciaal programma in het kader van de Black Achievement Month. Het aanbod bestaat uit twee delen. Bij het bezoek aan het Zeeuws Archief volgen leerlingen de reis van een slavenschip aan de hand van originele archiefstukken. Daarna bezoeken ze het Slavernijmonument op de Balans.

Interesse in deze activiteit? Neem contact met Imke Elstak. E: ielstak@dezb.nl.

1 okt 2019

Zeeland
Literaire Tocht met Vamba Sherif 09:00 - 17:00 h.

Literaire Tocht met Vamba Sherif

Zeeland
09:00 - 17:00 h.

Vamba Sherif draagt voor uit eigen werk en gaat met leerlingen in gesprek over diep gewortelde vooroordelen, racisme en discriminatie. 

De gastles van Vamba Sherif is met name bestemd voor leerlingen van het voortgezet onderwijs (zowel onder- als bovenbouw) en voor studenten van het middelbaarberoepsonderwijs. In het kader van Black Achievement Month schreef de auteur Vamba Sherif speciaal voor Zeeuwse jongeren de novelle ‘Sundiata’.

24 okt 2019

Cinema Middelburg
Spike Lee’s strijdlustige satire BLACKKKLANSMAN 20:00 - 23:00 h.

Spike Lee’s strijdlustige satire BLACKKKLANSMAN

Cinema Middelburg
20:00 - 23:00 h.

Een zwarte agent undercover bij de Klu Klux Klan? Dit klinkt als een grap, maar het tegendeel is waar. Deze provocerende misdaadfilm van Spike Lee gaat over de waargebeurde undercoveroperatie van Ron Stallworth, een Afro-Amerikaanse agent uit Colorado die succesvol wist te infiltreren in de Ku Klux Klan. Met BLACKKKLANSMAN sleepte Spike Lee zijn eerste Oscar ooit binnen (Beste Scenario).

25 okt 2019

Cinema Middelburg
Documentaire Aretha Franklin 20:00 - 20:00 h.

Documentaire Aretha Franklin

Cinema Middelburg
20:00 - 20:00 h.

Amazing Grace, een documentaire over de vorig jaar overleden zangeres Aretha Franklin, wordt vanaf 25 oktober 2019 in Cinema Middelburg vertoond. In 1972 nam Aretha Franklin Amazing Grace, het meest succesvolle gospelalbum allertijden, op in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles. Nooit eerder zijn de filmopnames van deze legendarische avonden vertoond aan het publiek. Tot nu.