Roosevelt Four Freedoms Awards uitgereikt

Woensdag 16 mei 2018 werden in aanwezigheid van de Koninklijke Familie en 500 gasten in de Nieuwe Kerk in Middelburg de Roosevelt Four Freedoms Awards uitgereikt.

De Laureaten van dit jaar: Erol Önderoglu – Freedom of Speech, Bishop Paride Taban – Freedom of Worship, Emmanuel de Merode & Virunga Alliance – Freedom from Want, Urmila Chaudhary – Freedom from Fear werden met de Four Freedoms award onderscheiden voor hun werk en toewijding aan de Vier Vrijheden van Franklin D. Roosevelt. Zij werden toegesproken door Fidan Ekiz, Karen Armstrong, André Kuipers en Herman van Veen.

Uit handen van Hugo de Jonge, Vice-Premier, en Perrin Roosevelt Ireland ontving Christiana Figueres de International Four Freedoms Award namens alle betrokkenen bij de totstandkoming van het Klimaatakkoord van Parijs.

De award voor Freedom from Want werd in ontvangst genomen door Chantal Marijnissen namens Emmanuel de Merode. Emmanuel de Merode sprak de aanwezige gasten middels een videoboodschap toe. Vanwege een aanslag in Virunga National Park kon hij de prijs niet persoonlijk in ontvangst nemen.

Back to overview