25 november kleurt provinciehuis oranje

De Middelburgse Abdij is zondagavond oranje gekleurd. De Provincie Zeeland steunt daarmee  'Orange the World', de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen. De kleur oranje staat daarbij symbool voor de dagenraad; een zonnige toekomst vrij van geweld tegen vrouwen.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. Dat komt neer op een miljard vrouwen en meisjes. Om aandacht te vragen voor deze mensenrechtenschending van ongekende proporties, is 25 november benoemd als Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De campagne, waar meer dan 90 landen aan meedoen, wordt gecoördineerd door UN Women.

Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander landmark door overheden op 25 november is inmiddels is een vast onderdeel van Orange the World. De Abdij wordt zondagavond van 17.00 tot 21.30 de Abdij oranje uitgelicht. Vrijwaring van vrees is ook één van de vier vrijheden. In de Nieuwe Kerk bij de Abdij worden ook om het jaar de Four Freedoms Awards uitgereikt.

Bekijk voor een volledige lijst van deelnemende gemeenten www.orangetheworld.nl. Tijdens de campagne wordt in Nederland op sociale media gepost met #OrangetheWorldNL.

Back to overview