Scholentour met Marlies Allewijn

Switch organiseert, in het kader van de herdenkingsweek Slag om de Schelde, een speciaal project voor Zeeuwse scholen. In de week van 31 oktober t/m 4 november bezoekt Marlies Allewijn Zeeland om met leerlingen te praten over het - vaak nog onbekende - Zeeuwse oorlogsverleden en in het bijzonder de aanloop naar de Slag om de Schelde.

Slag om de Schelde
De Slag om de Schelde is een belangrijke strijd die de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog voerden tegen de Duitse bezetter om de Westerschelde, de toegangsweg naar Antwerpen, vrij te maken. Alhoewel de Slag om de Schelde de opmaat naar de bevrijding heeft gevormd is hierover in de geschiedenisboeken nauwelijks iets terug te vinden. De ambassadeur van Canada, de commissarissen van de Koning van de provincies Noord-Brabant en Zeeland en de burgemeester van Bergen op Zoom hebben daarom afgesproken om zich samen sterk te maken voor (inter)nationale erkenning van de Slag om de Schelde. Onder andere door het jaarlijks organiseren van een herdenkingsweek.

Wil je meer weten over de activiteiten rondom Slag om de Schelde en de scholentour van Marlies Allewijn? Kijk dan op de website van Switch.

Foto: © Mascha de Vries

Terug naar overzicht