Four Freedoms laureaat Shimon Peres overleden

Vandaag ontving ik het droevige nieuws van het overlijden van onze oud Four Freedoms Awards laureaat Shimon Peres. Namens het bestuur van de Roosevelt Foundation wil ik graag mijn medeleven betuigen. 

In 1996 heeft Shimon Peres de Freedom from Fear Award ontvangen in Middelburg. Elk jaar worden de Four Freedoms Awards uitgereikt, afwisselend in Middelburg en New York, om mensen te eren die zich op uitzonderlijke wijze in hun leven hebben ingezet voor de idealen en principes van de Vier Vrijheden: de vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van angst. Deze fundamentele rechten van de mens zijn 75 jaar geleden uitgesproken door President Franklin Delano Roosevelt als eerste vereisten voor een duurzame democratie en een waardig menselijk bestaan. 

We herinneren ons Shimon Peres voor zijn levenslange inspanningen voor een vooruitzicht op vrede in het Midden-Oosten. Hij was een groot Israëlisch leider en een van de grondleggers van de Staat Israël, die het volk van Israël tot de laatste dag van zijn leven heeft gediend en onvermoeibaar heeft gewerkt aan een vreedzaam bestaan met de Palestijnen.

Han Polman
Voorzitter Roosevelt Foundation

Foto: © mikhail / Shutterstock.com

Terug naar overzicht