Brave Miss World

Op woensdag 20 april 15.00 uur wordt de documentaire Brave Miss World in samenwerking met Film by the Sea vertoond in CineCity Vlissingen. Linor Abargil, Israëlische advocaat, actrice en voormalig Miss World, is hierbij aanwezig. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u dan vóór dinsdag 19 april 2016 aan via relaties@filmbythesea.nl.

Seksueel geweld
Linor Abargil is voorvechter in de mondiale strijd tegen seksueel geweld. Zes weken voordat Abargil in 1998 tot Miss World werd bekroond, werd zij onder bedreiging van een mes verkracht door haar reisagent. Samen met filmmakers Cecilia Peck en Inbal Lessner heeft ze de documentaire 'Brave Miss World' gemaakt over haar verkrachting en haar daarop volgende activisme. De documentaire ontving een nominatie voor de Emmy Award for Exceptional Merit in Documentary Filmmaking. Bekijk de trailer op: www.bravemissworld.com.

Vrijwaring van Gebrek

Linor Abargil reikt op 21 april 2016 de Award voor Vrijwaring van Gebrek uit aan dr. Denis Mukwege vanwege zijn niet aflatende inzet voor de bescherming van overlevenden van seksueel geweld in de Democratische Republiek Congo. De vertoning van Brave Miss World is een goede gelegenheid om, een dag voor de uitreiking van de Four Freedoms Awards, met elkaar stil te staan bij het belang van vrijheid en mensenrechten.

Terug naar overzicht